ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Шведските компании в България акцентират върху иновациите

Председателят на Българската търговско-промишлена палата(БТПП)  Цветан Симеонов проведе работна среща с Н. Пр. Катарина Рангнит, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Швеция.

Тя е продължение на срещата на Евроклуба към БТПП, проведена през януари тази година по повод представяне на приоритетите на председателството на Швеция на Съвета на Европейския съюз.

Симеонов разговаря с посланик Рангнит на различни теми, като отговори на въпросите й, свързани със състоянието на бизнес средата в България – как работи бизнесът в настоящите условия, без стабилно правителство и на фона на различните кризи на международно ниво.

Той разясни икономическата ситуация в страната и потвърди, че българските компании продължават да са експортно ориентирани, със силни интереси към възобновяемите енергийни източници, отворени към иновации. 

Посланик Рангнит посочи, че шведските компании, работещи в България, поставят акцент върху иновациите и нововъведенията, за да постигнат по-висока конкурентоспособност.

В края на срещата посланикът получи символа на Евроклуба на БТПП с обещание за постигане на максимума от приоритетите на Шведското председателство: сигурност, конкурентоспособност, екологичен и енергиен преход, демократични ценности и върховенство на закона.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *