ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Шефът на UniCredit видя шанс за икономически растеж в Европа

UniCredit

Обемът на брутния вътрешен продукт на Европейския съюз (ЕС) в края на тази година може леко да нарасне, въпреки оставащите рискове. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на думите на главния изпълнителен директор на UniCredit SpA Андреа Орсел.

„Главният изпълнителен директор на UniCredit SpA Андреа Орсел се присъедини към хора на предпазливия оптимизъм сред глобалния елит в Давос, като каза, че Европа може да види незначителен положителен растеж тази година, въпреки че рисковете остават, включително ескалиращ конфликт в Украйна и по-високи разходи за заеми“, се казва в статията.

На 17 януари управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева изброи трите най-големи предизвикателства пред световната икономика през 2023 година. В същото време основният проблем за потенциалния растеж на световния БВП според нея ще бъде продължаващият конфликт между Русия и Украйна.

Сред другите основни предизвикателства ръководителят на МВФ изважда кризата с инфлацията на разходите за живот и високите лихвени проценти, които неизбежно ще допринесат за забавяне на световната икономика. Тези фактори могат да доведат до забавяне на глобалния икономически растеж до 2.7% до края на тази година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *