ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Шишков: Попадаме в капан, той не е само с “Хемус”

Министерски съвет Иван Шишков

В периода 2018-2021 г. пътищата са се поддържали основно с текущи ремонти при изключително занижен контрол, коментира регионалният министър

“Проблемите са заложени в начина, по който е започнал строежът на АМ “Хемус” 2018-2019 година. Залагането на самия процес – да се дадат 35% аванси, без да има яснота кога ще започне строителството. Проблемът не е, че са раздадени парите, а че са дадени, когато не е било ясно кога ще започне строителството на магистралата”.

Това заяви пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

По думите му фирмите са подписали договори, според които при този аванс от 35% не следва да бъдат индексирани сумите: “Започваме да попадаме в капан, той не е само с “Хемус”, това е капанът на целия строителен хаос. Този капан започва да се връща като бумеранг в обществото, и то с изключително негативен знак”.

Министър Шишков посочи, че в България няма условия да бъдат строени магистрали, защото няма планиране, няма подробни устройствени планове, няма и идейни проекти: “Това, което правим в момента, са тези неща”.

“Обвиненията на ГЕРБ са плод на фактите как са поддържали пътищата в периода 2018-2021 г., които коментирам в публичното пространство. Тогава пътищата са се поддържали основно с текущи ремонти. При основния ремонт има контрол, а при текущия контролът е изключително занижен. Състоянието на нашите пътища е заради това”, подчерта министърът на регионалното развитие.

Заради лошото качество на асфалта на магистрала “Тракия” един участък ще бъде ремонтиран основно, съобщи министър Шишков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *