ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ще работим по съвместни проекти в цифровата област със Словения

България и Словения ще търсят възможности за реализиране на съвместни проекти в цифровата област. Това се договориха министърът на електронното управление Георги Тодоров и словенският министър на цифровата трансформация Емилия Стоименова – Дух. На срещата, провела се в рамките на сесията на ОИСР в испанския град Гран Канария, присъства и заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов. 

Стратегията на Словения за цифрова трансформация слага акцент върху развитието на съвременните технологии, като цели в следващите десет години да превърне Словения сред трите водещи европейски страни. 

„Tехнологиите са средство за постигане на това, какво искаме да видим, като развитие в страната“, подчертава словенската министърка. Тя е похвалила българските инженери и специалисти, които са сред най-добрите в света и е посъветвала България да намери начин да ги задържи.

Министър Георги Тодоров е споделил целите и амбициите на България в областта на цифровизацията. Той е предложил и да се осъществят общи проекти със словенската страна. Той е категоричен, че само така обединени ще можем да постигнем просперитета и добруването на хората от Балканите.
Емилия Дух е поканила министър Тодоров да посети Словения в най-близко бъдеще.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *