ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

53 оферти за ремонт на пътища до Дунав мост-2 и портове на Дунав

път ремонт пътища

Отворени са офертите в обществената поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на близо 137 км от републиканската пътна мрежа в област Враца. По отсечките преминава тежкотоварният трафик по направленията за “Дунав мост 2”, ферибота Оряхово – Бекет и пристанищата Лом, Козлодуй и Оряхово, уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Поръчката е с четири обособени позиции и общата ѝ прогнозна стойност е 3 495 260 лв. без ДДС.

Общо 14 са отворените оферти в първата позиция за изработването на технически проект за основния ремонт на 15 км от път I-1 Обход на град Враца. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Той е разделен на три междинни етапа. Прогнозната стойност на поръчката е 299 920 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за проектиране на четири участъка от път II-11 Козлодуй – Оряхово – Крушовене с обща дължина над 37 километра. Отворени са 14 оферти. Отсечките са с компрометирана настилка и нарушено отводняване. Индикативната стойност на поръчката е 1 505 600 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 120 дни, разделен в три междинни етапа.

По третата обособена позиция трябва да се проектира ремонтът на близо 78 км от второкласния път II-15 Враца – Оряхово. Офертите са 12.  Индикативната й стойност е 1 557 440 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 120 дни.

Четвъртата позиция е за изработването на технически проект за основния ремонт на 6.6 км от път III-1602 Лютиброд – Челопек. Отворени оферти са 13. Третокласното трасе епродължение на път III-1004 Паволче – Челопек и е пряк връзка между Враца и второкласния път II-16 през Искърското дефиле. Отсечката е алтернативен маршрут за леките автомобили на път I-1 Видин – Ботевград. Индикативната стойност на поръчката е 132 300 лв. без ДДС, а срокът е 60 дни.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът за реализацията им и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *