ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

72% от учителите вече са с увеличени заплати

учител

Близо 72% от учителите са с увеличени заплати още от април, а останалите ще ги договорят по-късно, но считано от същата дата, обяви просветното министерство. 87 на сто от училищата, детските градини и образователните центрове, които са вдигнали възнагражденията, са достигнали среден ръст от 12,3 % и така са надхвърлили стойностите, договорени в Колективния трудов договор. С над 13% са нараснали заплатите в 170 институции. Под 10% е увеличението на 71 места.

Данните са от близо 4000 училища и други образователни институции и са били представени по-рано днес пред членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

305 образователни институции не са решили с колко ще бъдат вдигнати заплатите, а половин процент не планират увеличение на заплатите поради липса на достатъчно средства. От МОН уверяват, че ще проверят във всяка от тях дали са достигнати договорените минимални индивидуални работни заплати, а решения ще се търсят съвместно с училищните ръководства и общините.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *