ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Alfa Romeo с първи електифициран SUV автомобил на марката Tomale

Италианският автомобилен производител Alfa Romeo приключи изключително успешна 2022 година, като продължи да подобрява оперативните си резултати и се утвърди като много печеливша марка с принос за силното представяне на Stellantis, обявиха от компанията майка. Новият модел Tonale потвърди успешната линия на Alfa Romeo и високия стандарт на качество на новите автомобили, печелейки осем престижни международни награди и превръщайки се в звездата на годината.
Изминалата 2022 г. бе изпъстрена с вълнуващи предизвикателства, но и с отлични
търговски резултати, които подчертават категоричния растеж в Европа с увеличаване на регистрациите на автомобили с 22 процента. Това води до значителен ръст на пазарния дял в контраст с резултатите на целия пазар в този регион, който бележи спад с 11 на сто в сравнение с 2021 година.
В много държави регистрациите на автомобили превъзхождат тези от 2021-а – ръстът е
101 на сто във Франция, 27 на сто в Италия, 22 на сто в Германия, 28 на сто в Испания, 84 на сто в Нидерландия, 85 на сто в Австрия, 163 на сто в Гърция, 174 на сто в Португалия.

В България увеличението на продажбите е с 42 процента.

В световен мащаб резултатите показват стабилност. Откроява се забележителното
представяне на Турция като най-бързо развиващ се пазар с четворно нарастване на
обемите в сравнение с 2021 година. В Азия моделът Stelvio регистрира най-забележителния прогрес с увеличаване на регистрациите с една четвърт.
Миналата година ще бъде запомнена с пускането в продажба на

първия електрифициран SUV автомобил на марката Tonale.

Той постави началото на метаморфозата на Alfa Romeo и представлява крайъгълен камък в стратегията „from zero to zero“. Тя ще превърне италианската премиум марка в най-бързия производител, който осъществява прехода към нулеви емисии – от първия електрифициран модел през 2022 г. до пълна електрическа гама през 2027-а. Моделите Giulia и Stelvio, които са основата на сегашната гама и стълбове за бъдещите планове на Alfa Romeo, са обновени като дизайн и технологии, за да се позиционират като еталон в своите сегменти точно както при въвеждането си на пазара.
Всички стратегии на Alfa Romeo се ръководят от принципа за качество без никакви
компромиси. Показателен е резултатът от изследването на организацията за
потребителски проучвания JD Power в САЩ по отношение на индекса на удовлетвореност на клиентите при покупка на нов автомобил, който класира Alfa Romeo на първо място от всички автомобилни марки.
Успехите от 2022 г. не свършват дотук, а продължават с представянето на отбора на
Alfa Romeo във „Формула 1“. Шестото място в генералното класиране при конструкторите е най-добрият резултат, постиган от отбора през последното десетилетие.

Настоящата

2023 г. обещава да бъде пълна с предизвикателства,

които Alfa Romeo ще посрещне с характерния смел подход, който белязва цялата ѝ история от 1910 г. насам и превръща марката в символ на благородния италиански спортен дух. Упоритият труд и отдаденият екип ще допринесат за още по-добри резултати.
Емблемата на логото е проектирана от Романо Катенео.

Логото на „Алфа Ромео“ включва две хералдически устройства, традиционно свързани с родното си място: град Милано: червен кръст от емблемата на Милано и бисквион, коронована украса на гълъбар от локомотива на Дома на Виконтите, владетели на града през 14 век.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *