ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Apple ще сглобява до една четвърт от своите устройства в Индия

музика епъл

Американската мултинационална корпорация за производство и продажба на потребителска електроника, компютърен софтуер и персонални компютри Apple планира да сглобява до една четвърт от всички свои джаджи във фабрики в Индия. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на думите на индийския министър на търговията Пиюш Гоял.

„Apple вече произвежда около 5-7 процента от своите продукти в Индия. Ако не се лъжа, планират да увеличат производството си до 25 процента“, казва Гоял. Той не уточни кога точно американската корпорация възнамерява да постигне тази цел. От пресслужбата на Apple не са коментирали този въпрос.

През август миналата година стана известно, че Apple планира да започне производството на нова линия смартфони iPhone 14 в Индия. Досега тези джаджи се сглобяват  изключително в заводи в Китай. По този начин корпорацията възнамерява да намали разликата между производствените мощности в двете страни поради усложняването на отношенията между правителствата на САЩ и Китай. През септември производството на iPhone 14 започна в завода на Foxconn Sriperumbudur, близо до Ченай.

По-рано стана известно, че Samsung и LG ще си партнират с Apple в производството на нови iPad и MacBook.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *