ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Apple ще създаде AR-очила, които ще заменят смартфона

епъл китай

В бъдеще Apple се надява да създаде очила с добавена реалност (AR), които могат да се носят, без да се свалят цял ​​ден. Това съобщава Bloomberg.

Освен това в идеалния случай такова устройство ще може да замени не само смартфона, но и лаптопа. Apple обаче все още е далеч от такава джаджа – първо, компанията трябва да завърши създаването на MR слушалки и да привлече вниманието на потенциалните потребители.

Ситуацията се усложнява от факта, че на пазара вече има слушалки със смесена реалност от конкуренти – например Meta или Microsoft. Въпреки че Apple имаше допълнително време, за да направи устройството си по-усъвършенствано, подобни джаджи все още са твърде скъпи и имат ограничен брой случаи на употреба, коментира Марк Гурман.

Шлемът за смесена реалност на Apple ще се казва Reality Pro и ще поддържа управление с поглед и жестове. Потребителят ще може да избере желаната икона на приложение в 3D версия на подобен на iOS интерфейс, като просто я погледне. Можете да потвърдите стартирането на избраното приложение или всяко друго действие, като съберете палеца и показалеца си.

Според Марк Гърман, Apple работи върху MR шлем повече от седем години. През цялото това време повече от 1000 души са били постоянно ангажирани в проекта. През годините тази армия от разработчици е създала нещо, което поне на хартия, според журналиста, изглежда като нещо ново и интересно.

За разлика от вселената Meta, виртуалните комуникационни пространства на Apple ще използват реалистични потребителски аватари, а не анимационни. Марк Гурман не уточнява какво точно се разбира под “реалистични аватари”. 

Според Март Гурман, тази новост ще се появи в продажба в края на 2023 г. и ще струва около 3000 долара. Reality Pro е е първият новаторски продукт на компанията след пускането на пазара на Apple Watch през 2015 година. С пускането на MR шлема Apple възнамерява да стане лидер на пазара на виртуална реалност, който днес е напълно доминиран от Meta.

По-рано беше съобщено, че Apple пусна нова версия на iOS.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *