ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Apple разработва нова система за криптиране на данни

Apple разработва нова система за криптиране на данни, информари The Wall Street Journal.

Според нея служителите на компанията работят върху нова система за криптиране, наречена Advanced Data Protection. Тя ще се отнася до облачната услуга iCloud и ще ви позволи да защитите напълно съхраняваната там информация, дори ако сървърите на Apple са хакнати. В същото време самата компания няма да има достъп до него и отсега нататък няма да може да предоставя личните данни на потребителите, дори на правоприлагащите органи.

Според публикацията, системата ще стане достъпна за потребителите на Apple в САЩ в края на годината, а през 2023 г. ще бъде разпространена по целия свят. В този случай криптирането няма да работи за три функции: електронна поща, списък с контакти и календар.

През септември Apple представи новата операционна система iOS16 с функцията Security Check, чрез която потребителят може да контролира достъпа до приложения и пароли, както и да получава данни за това кой има пароли и лична информация за него. Достъпът до лична информация може да бъде ограничен по всяко време, например, чрез деактивиране на достъпа на всяко лице до услугата за търсене на смартфон, местоположение, контакти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *