ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Бернар Арно ще засили семейния контрол над LVMH

Бернар Арно

Председателят на съвета на директорите и генерален директор на LVMH Бернар Арно променя структурата на основната си холдингова компания Financière Agache, за да осигури наследството на своите деца. В момента LVMH е собственик на луксозни брандове като Louis Vuitton и Christian Dior. Фамилия Арно контролира 48% от LVMH.

Компанията Financière Agache, собственост на най-богатият човек в Европа, се преобразува в акционерно дружество, което ще му позволи да предаде контрола над нея и LVMH на петте си деца. Така самият Арно и наследниците му Делфина, Антоан, Александър, Фредерик и Жан Арно ще имат еднакво дялово участие в компанията. Всички те и сега работят в LVMH. Промяната няма да засегне текущото акционерно участи в Agache, като контролът върху него ще бъде упражняван от Agache Commandite SAS. Акционерният капитал в тази компания ще се раздели поравно между петте деца на Бернар Арно, но той ще е управляващ генерален партньор на Agache.

В новото споразумение е записано, че компанията не може да бъде продавана в следващите 30 години, освен ако всичките пет наследника не вземат общо решение.

В изявлението на френския милиардер Бернар Арно се казва още, че "LVMH е семейна група, която работи върху това да обезпечи дългосрочното развитие на всяка от  своите компании, да съхрани техния уникален характер и силни страни. В това отношение преобразуването на Agache в акционерно дружество ще осигури запазването на контрола над групата LVMH в дългосрочна перспектива".

Към подобно преобразуване прибегна и модната къща Hermès след опита на LVMH да я придобие.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *