ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Близо 2.4 млрд. ДДС възстанови НАП на изрядни фирми

НАП

Близо 2.4 млрд. лв. данък добавена стойност е възстановен от Национална агенция а приходите през първата половина на тази година на коректни фирми, регистрирани в Териториална дирекция на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители“. Това е с 25% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Изрядните дружества са получили обратно декларираното от тях ДДС още в рамките на текущия месец, в който са подали справка-декларация, преди изтичането на 30-дневния законов срок. На част от тях данъкът е възстановен без дори да е извършена проверка от данъчните органи. Това е възможно благодарение на опростената процедура за възстановяване на ДДС, която НАП прилага успешно вече няколко години. Целта е средствата да се върнат максимално бързо в стопанския оборот, за да не се затруднява икономическата дейност на предприятията, което пък води до нови приходи за държавния бюджет. 

Ръст и в събраните приходи, отчитат от Териториална дирекция на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители“. Само за първите шест месеца на тази година постъпленията в бюджета са близо 5.6 млрд. лева. Това са над 1.3 млрд. лв. или 30% повече в сравнение със същия период на миналата година. Нетните приходи от ДДС са около 2.3 млрд. лв., което е с над 762 млн. лв. или 50% повече, спрямо първите шест месеца на миналата година. 

„Териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ винаги е осигурявала нужните условия, за спокойно работа на големите компании. Подпомагаме дейността им, не само като възстановяваме бързо съответните данъци, но прилагаме и най-високи стандарти по отношение на обслужването. Така нашите клиенти имат възможността лесно и бързо да  изпълняват данъчно-осигурителните си задължения. Резултатите са основа на убеждението ни, че партньорският подход и добрата комуникация дават своите положителни резултати", коментира Георги Стефанов, директор на териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *