ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

България ще иска екстрадицията на руския хакер

хакер

"Установили сме мястото, откъдето е проведена хакерската атака, а също и трите имена, адреса и местонахождението на едно от лицата, извършили атаката. Ще поискаме екстрадицията на това лице от Руската федерация." Това заяви пред bTV зам. главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той обаче изрази съмнение, че лицето ще бъде докарано и добави, че би било наивно да очаква съдействие от Руската федерация. 

"Във виртуалния свят остават много повече следи, отколкото в реалния, особено ако разполагаме с необходимия софтуер. Лицето е на територията на град Магнитогорск в Руската федерация", посочи Сарафов. И допълни, че атаката е повърхностна и не са източени данни от информационните масиви, не са увредени масивите и няма да се затрудни работата на институциите. По думите му единственият резултат от атаката е бил затрудненият достъп до сайтовете.

Шефът на националното следствие съобщи, че според "Телеграм" канала на групировката "Килнет", която действа на територията на Руската федерация, тази атака е била предупреждение. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *