ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Цената за един глас расте

МВР Иван Демерджиев

Цената на един глас расте и вече е между 50 и 100 лева. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг за резултатите след проведените близо 100 полицейски операции на територията на цялата страна срещу купения вот. Сигналите за тези избори са били доста по-малко спрямо тези по време на миналогодишните. "Реагираме на всеки сигнал. Не правим разграничение на това от кого и срещу кого е сигналът. Проверяваме ги еднакво интензивно", увери силовият министърът. "В четвъртък постъпи сигнал от ГЕРБ срещу ДПС", допълни той. И подчерта, че работата срещу купения вот ще продължи и след приключването на изборния ден на 2 октомври.

Има нови схеми за търговия с гласове – особено при корпоративния вот и при по-малките работодатели. "Цената на един глас расте. В тези избори варира между 50 и 100 лева. Вероятно тенденцията за намаляване на избирателната активност е причината", уточни Демерджиев.

На територията на цялата страна са проведени 97 специализирани полицейски операции за периода 19 август – 28 септември, информира главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Били са разкрити над 550 престъпления. Образувани са над 420 досъдебни и бързи производства. По тях са задържани 446 лица, издирени са 114 лица. Проверени са стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на хора от криминалния контингент. Проверени са и над 2000 търговски обекта и питейни заведения. 250 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, са получени до момента. По тях са образувани 50 досъдебни производства.

"Основен акцент в работата на служебния кабинет и на МВР е провеждането на честни избори. Започнахме по подготовка още първата седмица след встъпването си в длъжност", каза вътрешният министър. И призова всички, които имат право на глас, да упражнят своя вот в неделя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *