ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„ЧЕЗ“ стана „Електрохолд“

Електрохолд Георги Миков Владимир Дичев Карел Крал

"Електрохолд“ е новото име на „ЧЕЗ“ в България. Днес официално беше представена новата корпоративна визия на  „Електрохолд България“, както ще се нарича вече „Групата ЧЕЗ“ след като бе купена от „Йистърн Юръпиън Електрик Къмпания“ Б.В., Кралство Нидерландия , дъщерно дружество на „Еврохолд България“ АД.

На първото корпоративно събитие на „Електрохолд“, на което бяха представени новите имена и лога, бе припомнено как след 15 години в страната ни „Група ЧЕЗ“ е продала седемте си дружества у нас на „Еврохолд България“ АД. Сделката за 335 млн. евро бе финализирана в края на юли 2021 година.

Изпълнителният директор на "ЧЕЗ" в България Карел Крал отбеляза:„Ще продължаваме да сме партньор на местните власти, институции, на регулатора, на народните представители. И най-вече ще продължаваме да сме доставчик на качествена услуга за нашите клиенти“.

От своя страна председателят на Надзорния съвет на „Еврохолд България“ – Асен Христов посочи: "Това е най-успешната инвестиция на "Еврохолд", с която нашият холдинг стана най-големият в България. Надяваме се след време да казваме, че е най-големият в Източна Европа. А след повече години да благодаря на нашите деца, че са го направили най-големият в Европа".

„Електрохолд“ е новото име на дружествата на „ЧЕЗ“ в България от края на април тази година. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България – „ЧЕЗ Разпределение“, вече се нарича „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД (ЕРМ Запад АД). 

Освен смяна на имената дружествата от групата ще представят нова корпоративна идентичност и нов брандинг. 

„Електрохолд България“ ЕООД ще е правоприемник на „ЧЕЗ България“ ЕООД. Заедно с това „Електрохолд Продажби“ АД е новото име на „ЧЕЗ Електро България“ АД, „Електрохолд Трейд“ ЕАД ще е името на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, а дружеството за осигуряване на ИКТ услуги ще се нарича „Електрохолд ИКТ“ ЕАД.

Новата идентичност отразява приемствеността в историята на дружествата, като същевременно подчертава корпоративната им принадлежност.

Ребрандирането с новите имена и нови лога е последната стъпка по преобразуването на чешката група.

Цветовете на „Еврохолд“ става оранжевият и сивият, отбеляза Карл Крал – изпълнителен директор на „Електрохолд“. Оранжево означава уют и позитивна топлина. Сивото пък е символ на стабилност и технологии.

Мисията на компанията е въвеждане на иновации, инвестиране устойчиво и подобряване на качеството на живот.

В „Електрохолд“ ще има две две дружества. Едното е „Електрохолд Продажби“, което ще обслужва малките потребители и домакинствата. Другото – „Електрохолд Трейд“, ще е търговец на едро и ще доставя електроенергия на големи индустриални клиенти. Така се постига специализация по клиенти в зависимост от особеностите и изискванията на всяка група.

Целта на компанията е да предлага цялостно решение на бизнеса –  от А до Я, като ще се работи и за синергия с останалите направления в структурата на компанията майка.

Като част от новото развитие на групата е разширяването териториално и на нови места – в Северна и Южна България. Плановете предвиждат откриване на нови офиси в Пловдив, Бургас и във Варна.

„Еврохолд“ ще се разширява и ще расте и навън, като целта е да стане голям играч на пазара на Централна и Източна Европа.

Продължава работата и по дигитализацията на всички процеси в компанията. В момента 80% от услугите могат да се ползват от клиентите онлайн. И всичко, което може да се направи онлайн ще се случи, отбеляза Карл Крал.

А за успешното реализиране на поректите сигурен гарант е финансовата стабилност на компанията майка – „Еврохолд България“. През последните години в модернизация са влагани по 100 млн. лева годишно. Плановете са това да продължи, като компанията ще се опита да изпълзва и всички възможности, които предлагат европейски фондове.

Високите цени на енергоресурсите е голямото предизвикателво в цяла Европа през миналата и тази година. За справяне в проблемите в момента се обсъжда промяна в системата на електроснабдяването във всички страни, тъй като всички страдат от високите цени, отбеляза Владимир Дичев – търговски директор на „Еврохолд“. Цените на електроенергията у нас в момента са на нивото от август миналата година. А фирмите плащат 60% от цената на електроенергията заради компенсациите от правителството.   

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *