ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите ратифицираха Рамково споразумение с МБВР

Парламент гласуване

В Народното събрание беше ратифицирано Рамковото споразумение за партньорство и подкрепа между правителството на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), което беше внесено от министерския съвет.

С това се осигурява основата за сътрудничество с МБВР по управлението на европейските фондове, включително Плана за възстановяване и устойчивост, за следващия програмен период 2021-2027 година.

Рамковото споразумение предвижда Международната банка за възстановяване и развитие да предоставя подкрепа (техническа помощ) за осъществяване на структурни реформи в България и за ефективно и ефикасно управление на средствата от ЕС за програмен период 2021-2027 година. Финансирането ще е в рамките на съответните европейски фондове в България.

Споразумението ще се изпълнява чрез подписване на двустранни споразумения за техническа помощ между МБВР и публични органи у нас, които управляват проекти, финансирани със средства от бюджета на Европейския съюз.

Международната банка за възстановяване и развитие е една от петте институции, които обхваща Групата на Световната банка.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *