ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите върнаха Иван Иванов начело на КЕВР

КЕВР Иван Иванов

Депутатите приеха бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател до встъпването в длъжност на нов шеф на регулатора. Решението за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд във връзка с избора на председател на КЕВР беше подкрепено със 132 гласа "за", два "против" и осем "въздържал се". Парламентарната група на БСП не участва в гласуването. ГЕРБ и ДПС призоваха проектът да се подкрепи. А от "Възраждане" съобщиха, че ще се въздържат.  В пленарната зала се стигна до напрежение и взаимни обвинения между бившите коалиционни партньори "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната".

Любен Дилов от ГЕРБ апелира Иванов да не се обрисува "като Наполеон, завръщащ се от Света Елена". А Ива Митева от "Има такъв народ", която е един от вносителите на проекта за решение, посочи, че Иванов е фин човек, който въпреки решението на Конституционния съд, без акт на Народното събрание няма да влезе в кабинета на председател, защото уважава принципите на правовата държава.

Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната" каза, че от ИТН не са поканили Иванов в залата и дори не е ясно дали той иска да е председател на КЕВР. Според депутата от ПП целият ход е необмислен. "Чухме хора, които, когато са от тази трибуна, стават големи лъвове, а се оказва, че на коалиционен съвет са мишки", отбеляза Ананиев.

"Ако бяхме мишки, ние щяхме да продължим да стоим в коалицията. Ние бяхме единствената опозиция вътре в коалицията", отговори му Ива Митева.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира, че в продължение на месеци се наблюдава "коалиционен, идеологически и всякакъв друг разпад", а днес се наблюдавал и морален. Дотук се стигнало, защото мнозинството не чувало аргументите срещу "безобразното газене на законите и Конституцията".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *