ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„Дюфри София“ ще придобие част от дейността на концесионера на „Летище София“

Летище София

Софийската фирма „Дюфри София“ ЕООД заяви в Комисията за защита на конкуренцията намерението си да осъществи концентрация посредством придобиване на самостоятелен контрол върху част от дейността на „СОФ Кънект“ АД – София, концесионера на "Летишще София", съобщиха от регулатора. Става въпрос за цялата дейност, свързана с предоставяне на търговски услуги на пътници с безмитни и обмитени стоки на Терминал 1 и Терминал 2 на „Летище София“.

„Дюфри София“ е новоучредено дружество, и се очаква да осъществява търговски дейности, свързани с предоставяне на търговски услуги на пътници с безмитни и обмитени стоки на летища, както и осъществяване на търговия на дребно като безмитен оператор в България, на летища.
Припомняме, че има сключен договор за концесия за възлагане на концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване София“ – публична държавна собственост, сключен между „СОФ Кънект“ АД (концесионер) и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията (концедент). Въз основа на този документ, концесионерът ще извършва дейности, свързани с предоставяне на летищни инфраструктурни услуги на „Летище София“, или договаряне на наземно обслужване на „Летище София“, както и предоставяне или договаряне на свързани търговски услуги на „Летище София“.
Според уведомлението от „Дюфри София“ не се очаква тази сделка да окаже въздействие върху съответния продуктово-географски пазар в страната – търговия на дребно с безмитни и обмитени стоки на „Летище София“. Искането е комисията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.
Съобщението за предстоящата концентрация е изготвено от „Дюфри София“, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, уточниха от антимонополния орган.

Преди се9дмица от столичното летище съобщиха, че са сключили договор с "Дюфри", за да оперира дейността в търговските зони на аеропорта за период от осем години и половина. Фирмата бе избрана след международна тръжна процедура и ще управлява общо тринадесет магазина.

Преобразяването на търговската зона на най-голямото международно летище в България е част от концепцията на летищния оператор „СОФ Кънект“ за подобряване на пътническото преживяване, коментираха от концесионера. Стана също така ясно, че в обновените търговски площи силен акцент ще бъде поставен в асортимента от български продукти, които отразяват вкуса на страната и запознават гостите на столицата с традициите на България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *