ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

DPA: Германия се изказва за въвеждане на ембарго на вноса на нефт от Русия

бензин

Правителството на Германия поддържа плана на Европейския съюз (ЕС) за въвеждане на ембарго на вноса на нефт от Русия, съобщава ТАСС като се позовава на агенция DPA.

По нейна информация, на преговорите по шестия санкционен пакет по отношение на Русия Берлин ясно се е изказал за въвеждане на забрана.

Сега решението на Европейския съюз за въвеждане на ембарго е станало много по-вероятно. Причината за рязката промяна в позицията на Германия, вероятно, са успехите в търсенето на алтернативни доставчици на нефт, предполагат от агенцията.

По-рано Германия намали импорта на руски нефт и се приближи до пълната независимост от енергоносители от Русия. По думите на вицеканцлера, преди няколко седмици задачата по отказа от енергоресурси от Русия е изглеждала труднопостижима. Но сега проблемът е през разрешаване.

Той съобщи, че до 24 февруари Германия е внасяла 35% от нефта от Русия. За осем седмици страната е успяла да намали доставките до "около 12%". По отношение на въглищата министърът на икономиката е казал, че този природен ресурс се доставя в Германия от Русия в по-малки обеми в сравнение с 24 февруари. След въвеждането от страна на Евросъюза на ембарго, доставките са понижени до нула.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *