ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Дронове и безпилотни машини завладяват нови бизнес територии

дрон

Inter Drone Expo е първото изложение на Балканите, което дава възможност на професионална и широка публика да се запознае с възможностите на Drone & Anti Drone и безпилотни системи за различни приложения. Изложението, което се открива на 21 октомври, е платформа за свързване на заинтересованите страни в тази специфична сфера и контактна точка за работа в мрежа за професионалистите в сектора.

Първото специализирано изложение Интер Дрон Експо ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, съобщиха от Интер експо център.

Справянето с новите предизвикателства и кризи в глобален мащаб наложи използването на технологии, чрез които може да се стигне до качествена и прецизна информация в изключително кратки срокове.

Дронът е технология, която започна да играе важна роля в ежедневния живот и намира своето приложение в различни индустрии. Това включва, както дейности като гранично наблюдение, мониторинг на трафика, гасене на пожари, управление на бедствия, разузнаване, високопланинско спасяване, океанография, прогнозиране на времето, космически изследвания, картографиране на терена, GPS навигация, управление на бреговата охрана, така и наблюдения на земеделски земи, записи от въздуха, застрахователни събития, саниране и наблюдение на обекти, индустриален контрол, 3D видео мапинг, одит на терени, градоустройство, управление на минното дело и много други приложения.

България е една от първите авиационни държави в света, като бележи началото на първите полети с различни видове летателни апарати още преди Първата световна война. С развитието на авиацията у нас се правят и първите стъпки на собствени разработки на различни въздухоплавателни средства (работилници ДАР и ЛАЗ), а също така и се поставя началото на професионалното обучение на пилоти, техници и инженери в авиацията.

Inter Drone Expo дава възможност професионална и широка публика да се запознаят с възможностите на Drone & Anti Drone и безпилотни системи за различни приложения.

Първото на Балканите изложението има амбицията да стане платформа за свързване на заинтересованите страни в тази специфична сфера и контактна точка за работа в мрежа за всички заинтересовани страни в сектора.

Изложението предоставя идеалната среда за нов пазар, какъвто е този на дронове и безпилотни системи, като потребителите на тези технологии имат възможност да направят директен контакт с производители на дронове и доставчици на различни услуги и компоненти.

В рамките на четири дни ще се представят различни доставчици и производители на специализирано оборудване (както от страната, така и от чужбина), свързано с отбрана и сигурност, както и с индустриално и хоби направление в сектора на дистанционно управляеми системи.

Конференция:

Предвид широката популярност на безпилотните системи и тяхното приложение в редица индустриални и военни сектори, организирането на изложение с конференция и международно състезание с безпилотни летателни апарати ще даде възможност за популяризирането им в България, както и създаването на устойчива среда на бизнеса в този сектор, което да доведе до развитието на отрасъла за производство и интеграция на български продукти, свързани с дистанционно управляемите машини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *