ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Държавата да покрие 50% от цената на картите за градски транспорт

Парламент Ивайло Мирчев

Срещата е рутинна, тъй като имахме предложения от коалиционните партньори и беше нормално да се съберем и да ги обсъдим. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев, който участва в експертен съвет в Министерството на финансите, посветен на актуализацията на бюджета. "Част от нашите предложения бяха приети. Все още се обмисля по какъв начин да бъде осигурено финансирането за тях. Надявам се това да стане ясно в близките дни", посочи още депутатът.

Две са основни предложения на ДБ. Първото е държавата да поеме част от стойността на картите за пътуване в градския транспорт за цяла България. "Първоначалното предложение е това да бъде 50% от стойността на картите. Това е правено в Германия и е мярка, която работи много добре. Това ще стимулира много хора да слязат от колите си и да ползват градския транспорт", обясни Мирчев.

Другата мярка е свързана със строежа на детските градини. "Коалицията обмисля финансирането на тези 16 детски градини в София, които са в застой, да бъде през държавния бюджет. Все още не са финализирани разговорите, които продължават и в момента. Важно е да реши проблемът с детските градини, защото провалът на общината е ясен", подчерта народният представител. За целта са необходими 58 милиона лева, но тепърва ще бъде уточнена каква част ще бъде финансирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *