ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

eBay уволнява 4% от персонала или 500 служители по целия свят

ибей пейпал

Най-голямата в света платформа за онлайн търгове и онлайн пазаруване eBay обяви плановете си да съкрати 500 служители по целия свят. Това са около 4% от държавната компания.

eBay е подала съответен доклад до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Всички служители, които са засегнати от тормоза, ще получат обезщетения и бонуси. Изпълнителният директор на eBay Джейми Джанон обясни това решение с текущата макроикономическа ситуация в света.

Очаква се също така това решение да помогне на компанията да постигне по-нататъшен растеж, добавя топ мениджърът. „Ще получим допълнителни възможности за инвестиции и създаване на нови работни места в области с най-голям потенциал. Включително говорим за нови технологии, ключови пазари и потребителски иновации“, отбелязва той. Според Джейми Джанон това решение също ще помогне на компанията да се адаптира към настоящата макроикономическа ситуация.

Наскоро обявиха съкращения на работни места от разработчика на видеоигри Nvidia, услугата за видеоконферентна връзка Zoom и производителя на компютри Dell. Nvidia затваря офис в Русия и освобождава 240 души, в Zoom ще уволнят 1300 души. Dell ще съкрати 6650 души или 5% от персонала на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *