ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“ЕКО България” купува дълготрайни материални активи на „Девон“

Бензин

“ЕКО България” ЕАД – София, част от гръцкия газов и нефтен холдинг “Хеленик Петролиум Груп”, има намерение да осъществи концентрация посредством придобиване на самостоятелен контрол върху обособена част от търговското предприятие (дълготрайни материални активи) на „Девон“ ООД. Купувачът е уведомил Комисията за финансов надзор за това свое намерение, съобщават отрегулатора. Става въпрос за поземлен имот, бензиностанция, търговски обект и автомивка с четири клетки на самообслужване, всички в Разград, чрез възмездно получаване на право на ползване на посочените активи за продължителен период от време (наемно правоотношение).

„ЕКО България“ е водещ търговец на горива у нас. Компанията стъпва на българския пазар през юли 2002 година. Фирмата разполага с верига от 91 бензиностанции под марката „ЕКО“ на територията на България.  Дружеството е дъщерна компания на Hellenic Petroleum Group, която е най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция.

Съгласно уведомлението се очаква операцията да окаже въздействие върху следния съответен продуктово-географски пазар в страната: – пазар за продажба на дребно на автомобилни горива на територията на Република България.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка, всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделката, уточниха от регулатора

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *