ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ембаргото на ЕС върху нефта от Русия – експеримент с непредсказуеми рискове

нефт

Курсът на Европа към ембарго на руския нефт неизбежно е свързан с големи рискове. За това пише немският вестник Handelsblatt.

Според автора на статията, всякакво финално ограничително решение на Брюксел – дали за прага на цените, за поетапно ембарго или пък наказателни задължения върху енергоносителите, е свързано с огромни рискове. А курсът към ембарго отразява само неувереността на Европейския съюз, пише авторът.

"За нефта се отнася същото, както и за природния газ: трудно е да се заплашва с бойкот, когато е очевидно, че алтернативите са недостатъчно. Германия особено ще пострада… Несъмнено едно от последствията ще бъде ръстът на цените на световните пазари на нефт. Ако нещата отидат към по-лошо, то президентът на Русия Владимир Путин може даже да увеличи своите приходи, ако достатъчно бързо намери други купувачи", се казва  в статията.

По-рано  беше съобщено, че страните членки на Евросъюза може да съгласуват проект за поетапен отказ от използване на нефт от Русия още тази седмица.

А наскоро стана известно и, че правителството на Германия поддържа плановете на ЕС за въвеждане на ембарго върху вноса на нефт от Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *