ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Generali избра Манлио Лостуци за Регионален мениджър за Централна и Източна Европа

Манлио Лостуци Дженерали

Generali избра Манлио Лостуци (Manlio Lostuzzi) за Регионален мениджър за Централна и Източна Европа. Неговото назначение влиза в сила от 1 септември.

Регионът е част от Международното бизнес звено на Групата, ръководено от главния изпълнителен директор Хайме Анчустеги. Назначението на Лостуци идва след като през юни Generali обяви промени в структурата си в подкрепа на приоритетите в стратегическия план “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”. Новата организационна структура включва разширяването на Международното бизнес звено и присъединяването на региона Централна и Източна Европа към него.

След тези промени Международното бизнес звено, ръководено от Хайме Анчустеги, ще бъде разделено на три подрегиона:

– Азия с ръководител Роберт Леонарди (Robert Leonardi);

-Централна и Източна Европа с ръководител Манлио Лостуци;

Средиземноморие и Латинска Америка с ръководител Сантяго Вила (Santiago Villa).

Манлио Лостуци има над 30 години опит в застрахователния сектор, като той се присъединява към Assicurazioni Generali през 1986 г. През годините преминава през различни позиции в Групата. Лостуци е завършил специалност “Статистика, актюерство и икономически науки” в университета в Триест.

През 2019 г. той беше избран за Главен изпълнителен директор на подразделението Generali Corporate & Commercial, а от 2022 г. е ръководител на GBL Insurance Technical Coordination.

Хайме Анчустеги, главен изпълнителен директор на Международното бизнес звено на Generali, отбелязва, че международното бизнес звено на Generali вече включва региона на Централна и Източна Европа. "Тази промяна ще стимулира координацията и оперативната синергия между отделните пазари. Същевременно ще подкрепи изпълнението на приоритетите на стратегическия план “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”. Манлио ще допринесе с доказан опит и експертиза, които са от ключово значение в светлината на настоящата икономическа и социална ситуация. Те са важни и за постигането на нашите стратегически цели”, подчертава Анчустеги.

Манлио Лостуци ще остане на позицията на Главен изпълнителен директор на Generali Global Corporate & Commercial до второ нареждане.

„Дженерали Застраховане“ АД

е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group. Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб.

„Дженерали Застраховане” притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *