ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Германия ще включи Uniper в мерките за спасяване на газовите компании

природен газ

В Германия обявиха, че биха искали да включат енергийния концерн Uniper в проектозакона за енергийната сигурност. Това съобщава Reuters, като се позовава на свой източник в правителството.

Правителството на Германия планира да включи инструменти за спасение на газовите си компании, включително и за Uniper, в новия проектозакон.

От агенцията добавят, че помощта към Uniper може да бъде извършена по схемата за поддръжка на авиокомпанията Lufthansa преди две години по време на пандемията от коронавирус. Припомняме, че тогава застрашеният от кризата превозвач получи общо 9 милиарда евро помощи. Всички възможни проектопоправки в момента са в процес на обсъждения.

Официални представители на голямата немска енергийна компания Uniper в края на юни съобщиха, че планът на правителството на Германия за намаляване на потреблението на природен  газ няма да спаси ситуацията в страната през зимата, ако доставките по газопровода „Северен поток“ останат на това ниско ниво, както са в момента. Както е известно, Германия е сред страните, най-силно зависими от Русия страни за снабдяването си с енергоресурси.

"Унипер", която е филиал на енергийна група "Фортум" (Fortum), е един от най-големите европейски клиенти на руския газов гигант "Газпром". Засега компанията получава по около 40% от обичайния обем руски газ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *