ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Група „Холдинг БДЖ“ е на печалба за първи път от 10 години

БДЖ - товарни превози

За второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчита увеличение на своите приходи. За първите шест месеца на годината счетоводната печалба на цялата група „Холдинг БДЖ“ ЕАД е в размер на 13 256 000 лева. За първи път от десет години, групата, която включва „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД, „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД и  „Холдинг БДЖ“ ЕАД, показва положителен финансов резултат.

Това важи и самостоятелно за „БДЖ-Товарни превози“, което към края на юни реализира счетоводна печалба от 6 904 000 млн. лева. След отчитане на ефекта от намалените инфраструктурни такси за дружеството, оперативната печалба от присъщата му дейност е 2 201 000 лева. „БДЖ-Товарни превози“ са били на загуба за целия десетгодишен период от 2012 г. досега.

По-високите приходи се дължат на повече изпълнени заявки за превоз на товари, както и на новите тарифи на компанията, които бяха актуализирани спрямо пазарните условия още в началото на годината.

„БДЖ-Пътнически превози“ отчита 34% увеличение на приходите от продадени карти и билети спрямо същия период на миналата година.

Паралелно с това, от януари дружествата за пътнически и товарни превози у нас са предприели мерки за оптимизация на разходите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *