ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гълъб Донев се срещна с президента на Азербайджан

Гълъб Донев и Илхам Алиев

В рамките на официалното посещение в България на президента на Азербайджан Илхам Алиев служебният премиер Гълъб Донев даде работен обяд в чест на високопоставения гост. В състоялия се разговор бе изказано задоволство от установеното стратегическо партньорство между двете държави.

Министър-председателят акцентира върху енергийното сътрудничество и приноса на Азербайджан като надежден партньор и гарант в сферата на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз. Той запозна президента Алиев с работата на служебния кабинет, свързана с въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която има основно значение за енергийната сигурност в региона и за диверсификацията на енергийните източници. Премиерът посочи, че отличното дългогодишно партньорство между София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят възможностите България да получава допълнителни количества газ от Азербайджан.

Предвид стратегическото разположение на България и на Азербайджан по протежение на коридора „Изток-Запад“, Донев открои потенциалните ползи за двете страни от задълбочаване на сътрудничеството в областта на транспорта и свързаността. И обърна специално внимание и на взаимодействието на двете държави в културната сфера, като даде висока оценка за постигнатите резултати.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *