ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гълъб Донев: Властта е временна, глупавите решения са трайни

Министерски съвет Гълъб Донев

"Властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими." Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет. "Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на българските граждани, въпреки сложната политическа обстановка, призова още той.

Министър-председателят припомни на министрите клетвата, която са дали преди четири месеца – да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. "Тогава поисках от вас работа на сто процента и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания", каза той. И подчерта, че служебната власт е временна. 

На заседанието си кабинетът ще обсъди решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 хил. семейства. Право на тази помощ имат семействата с деца с трайни увреждания, семействата с деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022 г. , както и ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *