ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Hitachi Energy завършва продажбата на бизнеса си в Русия на мениджърите

бизнес

Японската компания Hitachi Energy приключи продажбата на руския си бизнес на местния мениджмънт, се казва в прессъобщение на компанията.

“Въпреки многото десетилетия работа в Русия и като се вземат предвид настоящите условия, Hitachi Energy взе решение да напусне пазара. Продажбата на бизнеса на местно ръководство е най-доброто решение за служителите и клиентите в Руската федерация. Ключовите одобрения бяха получени и компанията ще осигури безпроблемно прехвърляне на бизнеса при отчитане на интересите на всички страни в съответствие с регулаторните изисквания и международните санкции”, се казва в съобщението.

Уточнява се още, че дружеството ще продължи дейността си с опитен персонал, който отдавна работи в енергийния бранш. Бизнес отношенията между Hitachi Energy и новата компания ще бъдат на основата на независимо юридическо лице.

“Хитачи Енерджи” е световен технологичен лидер, който развива проекти за устойчиво енергийно бъдеще. Компанията обслужва клиенти от секторите на комуналните услуги, промишлеността и инфраструктурата с иновативни решения и услуги по цялата верига.

Заедно с партньорите се създават новаторски технологии и се дава възможност за цифрова трансформация, необходима за ускоряване на енергийния преход към въглеродно-неутрално бъдеще. 

Компанията предлага пълнaта гама от иновативни технологии и цялостни индивидуални решения чрез проектиране, доставка, изграждане, интегриране към електрическата мрежа, мониторинг и контрол, поддръжка и сервиз на големи фотоволтаични паркове, свързани към преносната електрическа мрежа.

Hitachi Energy притежава фабриката за високо напрежение в Севлиево

която разшири и модернизира през миналата година, за да отговори на нарастващото търсене на продукти за високо напрежение в световен мащаб. “Нашата производствена база в Севлиево е част от обширната глобална продуктова мрежа за високо напрежение на Hitachi Energy”, отбелязва Андреа Броняра, управител на “Хитачи Енерджи България” и мениджър “Производство”. “Ние доставяме продукти, които помагат за подобряване на безопасността, надеждността и ефективността на електрическите мрежи, като същевременно намаляват въздействието върху околната среда.” 

Фирмата оперира в България над 40 години. Освен завода в Севлиево, та има и център за развойна дейност и конструкторско бюро за нови технологии и оборудване в София, търговски офис, звено за цялостни проекти “до ключ” и център за комплексни сервизни услуги в енергетиката в София.

В момента в “Хитачи Енерджи България” работят над 800 служители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *