ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

IBM съди бивш топ мениджър с искане за връщане на 470 000 щ.д.

ibm

Американската ИТ компания IBM заведе дело срещу бившия топ мениджър на своята дъщерна фирма в Тайланд, твърдейки, че специалистът трябва да върне почти половин милион долара заради започването на работа в конкурентна компания. Това съобщава Bloomberg.

В дело във федерален съд в Ню Йорк технологичният гигант твърди, че г-жа Патама Чантарук, бивш генерален мениджър в Тайланд, е нарушила договора си, когато е приела ръководна позиция в Accenture.

Патама Чантарук се присъедини към IBM през 2018 г. и напусна доброволно през март 2022 г., като се присъедини към Accenture месец по-късно като управляващ директор в Тайланд.

Адвокат на компанията IBM твърди, че тя е платила бонуси на обща стойност над 470 000 долара в замяна на това, че Патама Чантарук защитава поверителна информация на компанията и не участва в “конкурентно поведение за определени периоди от време”.

Според американския технологичен гигант, бързото преминаване към Accenture дава право на IBM да отмени бонуса на бившия си висш служител. В делото, заведено от ИТ компанията се казва, че е поискала от Патама Чантарук да върне парите, но тя е отказала.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *