ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Илон Мъск отрича информацията за уволнените служители

Илон Мъск

Предприемачът и милиардер Илон Мъск отрече информацията, която изданието "Ню Йорк Таймс" разпространи – че планира да уволни служители на Туитър (Twitter Inc), за да избегне необходимостта да прави плащания преди началото на следващия месец. Това предадоха от Би Би Си. Миналата седмица Илон Мъск завърши придобиването на платформата за социални медии в размер на 44 милиарда долара след месеци на съдебни спорове. Изкупуването доведе до напускането на най-добрите шефове на компанията – включително главния изпълнителен директор, председателя и финансовия директор.

През уикенда "Ню Йорк Таймс" съобщи, че Мъск е наредил големи съкращения на работни места в Туитър. Изданието написа, че съкращенията ще бъдат извършени преди 1 ноември, когато служителите трябва да получат безвъзмездни средства за акции в компанията като основна част от техните споразумения за заплащане.

Поглъщането на платформата предизвика дискусия сред потребителите на социалната мрежа за това как ще изглежда под собствеността на Илон Мъск. Някои изразиха опасения, че ще има по-свободно изразяване на словото, което обаче би означавало, че някои хора биха си позволили реч на омразата или дезинформация. До момента този вид изяви бяха забранени в платформата, но сега вероятно отново ще намерят път обратно към нея. Миналата седмица Мъск каза, че не иска социалната мрежа да се превърне в ехо камера за омраза и разделение. "Туитър очевидно не може да се превърне в безплатна адска сцена, където всичко може да се каже без последствия!", туитна той.

След като отрече съобщението на Ню Йорк Таймс за съкращаване на работни места, милиардерът публикува в платформата екранна снимка на заглавие на вестника с линк на връзка към "сайт, за който е известно, че публикува фалшиви новини". Заглавието на "Ню Йорк Таймс" се позовава на отговор, публикуван от Илон Мъск и след това изтрит през уикенда, на туит на бившия кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън. Отговорът му съдържа връзка към теория на конспирацията за нападение срещу Пол Пелоси, съпруг на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси.

Мъск започна анкета в Туитър, като попита своите над 112 милиона последователи дали трябва да върне приложението за къси видеоклипове Vine. Услугата, която позволява на потребителите да споделят циклични клипове с дължина шест секунди, беше купена от платформата през 2012г. Тя спечели повече от 200 милиона активни потребители до края на 2015 г., преди да бъде прекратена.

Новият собственик на социалната мрежа вече е провеждал анкети дали трябва, или не трябва продаде 10% от дела си в производителя на електрически автомобили Тесла и дали Туитър трябва да има бутон за редактиране.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *