ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Индустриалните енергийни консуматори искат таван на цените

repowereu

От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори са предупредили премиера Кирил Петков, че са готови за протести, ако цените на газа се повишат.

"Българската индустрия не може да понесе цени на природния газ по-високи от тези за месец април", обяви Ивайло Найденов, изпълнителен директор на федерацията, цитиран от Българското национално радио.

Той е категоричен, че от организацията му не могат понасят повишенията на енергоносителите, тъй като предприятията са вече декапитализирани от ситуацията с цените на електроенергията въпреки компенсациите.

Ето защо от федерацията настояват правителството да предприеме мерки или за запазване, а по-препоръчително е за намаляване на цената, иначе те не биха имали голям избор освен да преминат към протестни действия така, както подобни акции са били заявени и от работодателските организации.

От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори настояват да се постави "временен таван на цената", а разходите над този праг да бъдат покрити чрез компенсаторен механизъм.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *