ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Интензивен е трафикът на камиони на ГКПП “Видин” и ГКПП “Русе”

Дунав мост Русе

Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин" и ГКПП "Русе" на изход за товарни автомобили към Румъния, съобщават от Министерството на вътрешните работи.
Възстановено е преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“. Дейността на тези два пункта се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа. 

Румъния отмени всички ограничения при влизане в страната, свързани Covid-19. 

Нормално е движението на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове.

Възстановено е пропускането през съвместните гранични пунктове „Златоград“/„Термес“ и  „Ивайловград“/ „Кипринос“ към Гърция.

От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация  /валиден 270 дни/, сертификат за преболедуване /валиден 180 дни/, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз /антигенен/ тест, направен  до 24 часа преди пристигането. Отпадна изискването влизащите в Гърция пътници да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/.

Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу Covid-19, документ за преболедуване на коронавирус, медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането или негативен резултат от бърз тест, направен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната. Лица до 18 – годишна възраст са освободени от изискването за предоставяне на документ за Covid-19 при влизане в РСМ.

При влизане в Турция през сухопътните гранични пунктове не се изискват документи, свързани с Covid-19.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *