ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Инвестиция от 16 млн. лв. ще разкрие над 100 работни места в Божурище

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нов логистичен център на стойност 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище.

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нов логистичен център на стойност 16 млн. лева в „Индустриална зона – Божурище“. Новопостроената транспортно-логистична база е на площ от 40 дка и ще разкрие над 100 нови работни места. „Десетки компании вече избраха „Индустриална зона – Божурище“ за развитие на своя бизнес и това е ясен знак за нас, че тук те са намерили отлични възможности за своите икономически инициативи“, заяви министър Стоянов.

Само през тази година в индустриалната зона са започнали 11 нови проекта на стойност близо 100 млн. лева. По думите на министъра за последното десетилетие инвестираните средства в зоната от български и чуждестранни компании са над 611 млн. лева, а 2/3 от територията ѝ са вече заети. „Правилното управление на индустриалните паркове е изключително успешен инструмент за привличане на инвестиции и генериране на икономически растеж в цели региони“, коментира Никола Стоянов.

Икономическият министър посочи, че се работи по изцяло нов подход за развитие индустриалните зони, а заложените средства за нови локации само по Плана за възстановяване и устойчивост са над 200 млн. лева. „Чрез активна работа с европейските програми можем да увеличим възможностите и това е една от целите за нашия екип“, подчертава Стоянов.

Логистичният център на компанията „Транспрес“ е изграден на площ от 40 дка и разполага с най-съвременно оборудване за обработка на товари без аналог в страната. Капацитетът му е до 15 000 палета на денонощие и над 4 млн. палета на година. Той разполага с 60 рампи за едновременна обработка на камиони и с първата на Балканите „поточна линия“ за палетни пратки.

На събитието присъстваха и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов, председателят на съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони“ Андреана Премянова, председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *