ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кирил Петков ще се срещне с превозвачите

протест на превозвачите

Премиерът Кирил Петков ще се срещне с представители на транспортните фирми. Двете страни ще обсъдят начини за решение на проблемите в сектора, ден преди обявения общонационален протест.

От работодателските организации се отказаха да участват в демонстрацията след вчерашната си среща с членове на кабинета, на която постигнаха споразумение за очакваните от тях компенсации заради скъпия ток. От бизнеса обаче заявиха, че остават в протестна готовност.

Превозвачите настояват да бъде отменено разширяването на толсистемата и да бъде намален акцизът на горивата. От това дали днешната среща в Министерския съвет ще доведе до решения, зависи дали превозвачите ще изпълнят заканата си да протестират. И служителите от градския транспорт в София, и таксиметровите шофьори са заявили, че ще се присъединят. Възможно е да има блокирани кръстовища, предупреди Димитър Манолов от КТ "Подкрепа", предвид че утре предстоят матури.

Просветният министър Николай Денков вече призова участниците в предстоящата демонстрация да се съобразят с националното външно оценяване по български език и литература, което ще се проведе същия ден (18 май). Той изпрати писмо и до столичния кмет Йорданка Фандъкова, в което я помоли да не разрешава протеста преди 8.30 часа, когато е и началният час на матурата, за да могат учениците и учителите да се придвижат нормално до училищата, в които ще се провежда изпитът. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *