ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Китай не инвестира в Русия в рамките на инициативата “Един пояс – един път”

производство китай

От началото на тази година Китай не е инвестирал в Руската федерация в рамките на инициативата "Един пояс – един път", пише Financial Times като се позовава на доклад на Центъра за зелени финанси и развитие при Фуданския университет в Шанхай.

Според документа, основните проекти по "Един пояс – един път" сега са съсредоточени в региона на Близкия изток. Най-големият партньор на Китай през първото полугодие на тази година е Саудитска Арабия. Двете страни са сключили спорзумения за 5.5 млрд. долара, а през 2021 година втората по големина световна икономика е инвестирала над 10 млрд. долара в инфраструктурни проекти в Ирак.

Инициативата "Един пояс – един път"' е предложение, представено през 2010 година от Китай, с което се обединяват проектите "Икономически пояс Пътят на коприната" и "Морският Път на коприната XXI век".

През тази година Китай се сблъсква с конкуренцията на Индия за доставките на руски нефт. Китай започна да изпитва проблеми с покупките на нефт от Русия заради това, че Индия многократно увеличи вноса на руско гориво. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *