ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Коалиционен съвет ще обсъди изпращане на военна помощ за Украйна

Министерски съвет сграда

Партиите от управляващото мнозинство – "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и "Демократична България", се събират на коалиционен съвет. Те ще се опитат да постигнат съгласие за изпращането на военна помощ за Украйна.

ДБ настоява България да предостави и военна помощ на Киев, а БСП е категорично против. ИТН последно също се обяви "за" предоставянето на военно помощ.  А съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че отменя поканата си, тъй като проектът за изпращане на военна помощ ще бъде вкаран като точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след великденската ваканция. "Тази точка ще влезне в парламента и всяка политическа сила ще трябва да заеме позиция с "да" или "не" – няма да може повече с общи приказки да се минава покрай тази тема. Оттам нататък всеки политически играч ще си прецени как да действа", каза Иванов пред БНР.

В понеделник премиерът Кирил Петков обяви във Фейсбук, че ще продължи да работи за единна позиция на България, но до постигане на политически консенсус открива публична кампания за набиране на средства за закупуване на боеприпаси. Неговият призив е всеки български гражданин да дари като него по една заплата.

Ще бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев. Преди това на Изпълнително бюро от БСП ще решават дали да изпратят свой представител.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *