ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Кувейт иска сътрудничество с българския бизнес

кувейт

Гази Хамед Алфадли, посланик на Държавата Кувейт в България, посети Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Той разговаря с председателя Цветан Симеонов. 

Посланикът изложи своите приоритети през настоящия мандат, като основният е да се повиши стокообменът между двете страни. Акцентира и върху предстоящото отбелязване на шейсетата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави през 2023 година. 

В тази връзка посланикът се договори съвместно с екипа на БТПП да си сътрудничат по организирането на изложба – базар на традиционни кувейтски стоки. БТПП допълнително ще информира за точния период на провеждане на предвижданото събитие. 

Посланикът информира за интереса от страна на кувейтските бизнес среди за сътрудничество с компании от България. Най-вече чуждите предприемачи искат да инвестират в сферата на селскостопанската продукция и по-специално в машини и оборудване за преработка на плодове и зеленчуци. 

От страна на БТПП бяха предадени изготвени от Палатата информационни материали с икономическа насоченост. Нейни представители отправиха покана към ръководството на Кувейтската търговско-промишлена палата да посети България.      

По информация на Министерството на икономиката и индустрията през 2021 г. българо-кувейтският стокообмен е на стойност 12.7 млн .щ. долара. Това е ръст от 0.9% спрямо 2020 година. Салдото се запазва положително за страната ни. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *