ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Летище София” и Националният борд по туризъм ще работят за популяризиране на България

Летище София и Националният борд по туризъм ще работят за популяризиране на България

Ръководствата на Националния борд по туризъм (НБТ) и на „СОФ Кънект“, оператор на "Летище София", ще работят заедно за популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация. Това стана ясно след среща между Красимир Гергов, председател на борда на директорите, Мартин Захариев, заместник-председател на борда, Поли Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, проф. Стоян Денчев и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ и екипа му. Те  постигнаха договореност да обединят усилията си за развитие на устойчива туристическа индустрия и популяризиране на България като атрактивна дестинация.

Двете организации се договориха още да работят съвместно с правителството за облекчаване и дигитализиране на процедурите по издаване на визи за граждани извън ЕС, което значително ще увеличи туристите в България, а освен това ще стимулира и авиокомпании да открият нови линии към София.

Те се обединиха още около необходимостта от съвместна работа в посока единна комуникация на бранда България и важността на това как "Летище София" посреща посетителите, като основна входна точка на страната.

Развитието на плана за нови самолетни дестинации и преговорите на столичното летище с авиокомпаниите ще бъдат задълбочено обсъждани с туристическия бранш занапред, като така значително ще се повиши ефективността, стана ясно още след срещата.

Припомняме, че през миналата година столичното летище е обслужило 3 364 151 пътници, което представлява ръст от 14.5% спрямо 2020 г., но все пак те са с 52.7% по-малко от предпандемичната 2019-а. Covid-19 нанесе сериозен удар върху авиационната индустрия и от числата е видно бавното възстановяване на сектора.

Пътникопотокът по международните редовни линии е нараснал с 12.9% в сравнение с 2020 година, а пътувалите с вътрешни полети са се увеличили с 50 на сто. Ако, обаче, сравним данните с 2019 г. отново се наблюдава сериозен спад.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *