ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Липсват производствени мощности за повишение на нефтодобива

нефтодобив

Увеличението на производството на нефт сега практически е невъзможно заради липсата на свободни мощности, примерно за около 1.5% от световното търсене. Това е казал генералният директор на саудитската нефтогазова държавна компания Saudi Aramco Амин Насер, цитиран от телевизионния канал "Ал Арабия".

"Притежаването на допълнителни производствени мощности не е задължение само на Саудитска Арабия. Нефтеният пазар не се интересува от това, че мощностите за увеличение на добива на нефт в света са много малки", отбелязва Насер.

Според него, нефтеният пазар сега обръща внимание на това какво ще се случи с търсенето на суровината в случай на рецесия в някоя част на света.
Амин Насер посочва, че Saudi Aramco ще може да запази пазарите си в Азия, независимо от това, че търсенето в Европа рязко е нараснало. Освен това, компанията не вижда конкуренция за себе си от страна на нефта от Русия, който постъпва в Азия.

На 4 октомври вестник The Financial Times като се позова на свои източници писа, че  Саудитска Арабия, Русия и други страни членки на ОПЕК+ планират да обявят значително съкращение на производството на нефт.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *