ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Лорер: Някои от превозвачите са готови да преговарят с кабинета

ББР министър на иновациите и растежа Даниел Лорер

"Това, което се случва в транспортния бранш, има две страни. Ние трябва да постигнем разбирателство, защото българската икономика трябва да се движи. От друга страна, българското правителство не може да приеме извиване на ръце – когато някой казва "оставка", когато някой иска преференциални условия, без да е съобразено със социалната ситуация в страната и общата икономическа обстановка". Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. 

По думите на министъра някои от превозвачите са готови да продължат да преговарят с правителството. "Нека ресорните министерства движат този процес. Аз съм убеден, че те в крайна сметка ще намерят начин за диалог с превозвачите", каза той пред bTV.

"Имаме много сериозна инфлация, породена от инвазията на Путин в Украйна", отбеляза Лорер. И добави, че основно има инфлацията на цените на енергоносителите, която води до инфлация на всичко останало. "Правителството е длъжно да се погрижи и за българската икономика, и за българските граждани. Работим по антиинфлационен пакет от мерки, които да подпомогнат и най-слабите сред българското население. Продължаваме да се грижим за българските пенсионери. Има и още една мярка, която се обсъжда, но не беше представена – помощи за дете, тоест за родители. Това предстои да бъде прецизирано", обясни министърът.

За визитата на премиера Кирил Петков в САЩ и договорените доставки на втечнен природен газ той коментира, че тепърва предстои да бъдат уточнени детайли: "Предполагам, че много скоро ще чуем и детайли по сделката. Разговори се водят не от вчера и днес. Всички работят не само за една по-добра цена на газ, но и за българската икономика. Мисля, че съвсем скоро ще имаме конкретни числа. Това, което чух от премиера днес, е, че се говори именно за американски газ, който ще бъде под текущата цена на "Газпром".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *