ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Магистрала между България и Сърбия – ключова за правене на бизнес

Сърбия и България

Българска делегация участва в бизнес форум в Ниш. Неин домакин бе Търговската палата на Ниш. На събитието присъстваха повече от 60 участници от двете страни.

Форумът бе открит от Милован Коцич, заместник-председател на Търговско-промишлената палата на Сърбия, основен партньор на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в съседната ни държава. Той подчерта, че свързаността на двете държави е ключова за правенето на бизнес и даде пример, че се работи много усърдно, като се подобрява инфраструктурата в пограничните райони, изгражда се магистрала, а има и установена газова връзка.

Коцич допълни, че тези проекти ще подпомогнат развитието на контактите между компании от България и Сърбия.

Посланикът на България в Сърбия Петко Дойков приветства участниците в събитието и благодари за организацията на БТПП и партньорските организации в Ниш. Той подчерта, че готовността на фирмите за участие в подобни инициативи е показателна за двустранния икономически потенциал. Според посланик Дойков възможността за раеализация и партньорство между двете държави е 100%, т.е. – всеки контакт е ползотворен.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се обърна към партньорите от Сърбия и сподели, че контактите между търговските палати са регулярни – поне два пъти годишно в рамките на участието им в инициативи на Европалатите. Той заяви пълна подкрепа за усъвършенстването на транспортните връзки между двете страни. 

Също така Симеонов предложи конкретно сътрудничество за предварителна проверка на бизнес партньорите от двете страни, съдействие при решаване на търговските казуси чрез арбитраж и предоставяне на полезна информация за компаниите от България и Сърбия. 

Той отговори и на въпроси на представители на местни медии, като изказа мнение, че има възможност за инвестиции и в двете посоки. 

Александър Миличевич, директор на Търговската палата в Ниш, представи потенциала за развитие на търговските и инвестиционни сътрудничества. Бяха направени подробни презентации на компаниите от България и Сърбия и се проведоха много срещи.

Българските компании посетиха и Технологичния парк в Ниш и се запознаха с неговата дейност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *