ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Меджидиев: Вдигането на заплатите на медиците е било пиар акция

Министерство на здравеопазването Асен Меджидиев

Обещаното и разписано увеличение на заплатите в здравеопазването не е било финансово осигурено от предишното правителство нито за болниците, нито за спешната помощ. Това каза служебният здравен министър Асен Меджидиев в Сандански, предаде БНР. Подписаният Национален рамков договор в здравеопазването и заповедта на предишния здравен министър на практика ще отпаднат след второинстанционното решение на Върховния административен съд, заяви той. И определи поведението на предишния кабинет като пиар акция. "Факт е, че са недостатъчно оценени и лекари, и медицински сестри. Нашият служебен кабинет е от два месеца, но ще го кажа в прав текст. В предишния кабинет министърът на финансите съвместно с министъра на здравеопазването направили са пиар акцията да кажат: "Ние вдигаме заплатите!" Да, но нито е даден финансовия ресурс… Знаете и проблемите с РЗИ. Напълно подкрепям исканията", посочи министърът.

Меджидиев не отрече, че е притеснен от назряващото и основателно напрежение в различни структури на здравната система, а единственият изход от ситуацията според него е гласуването на бюджета: "Трябва да има бюджет, да се гласуват тези пари и затова искам максимално бързо парламент, за да може да се гласува бюджет и да бъдат компенсирани тези хора.'

Регистърът на лекарските грешки и добрите медицински практики, които се обсъждат на форума в Сандански, трябва да бъде право и отговорност на самия Лекарски съюз, категоричен е здравният министър. "Трябва да се дадат права на Етичната комисия на Лекарския съюз, да може Лекарският съюз да се самоконтролира", счита той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *