ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министрите ще обсъдят промени в Закона за електронното управление.

Министерски съвет сграда

Министерският съвет ще проведе заседание от 14 ч., съобщиха от пресцентъра на правителството. В предварителния дневен ред са включени 12 точки.

Ще се вземе решение за обявяване на обект „Съоръжение за третиране и кондициониране на твърди радиоактивни отпадъци с голям коефициент на намаляване на обема“, ведно с движимото и недвижимото имущество, включително активи в процес на изграждане по стартирани проекти за изпълнение на дейностите по извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения, за частна държавна собственост, и за безвъзмездното им предоставяне за управление на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ чрез едновременно намаляване и увеличаване на капитала на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД. Вносител на проекта е министърът на енергетиката.

Министрите ще вземат решение за отчуждаване на части от имоти – частна собственост, за държавна нужда за реализиране на обект „Позиция 5 „Моернизация на жп участък Оризово-Михайлово“ от проект „Рехабилитация на жп участък Пловдив-Бургас, фаза 2“, на териотрията на община Братя Даскалови, област Пловдив. Вносител е  заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството и заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите.

Правителството ще обсъди план за действие за 2022 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС, както и доклад за изпълнението на плана за действие за 2021 г., внесени от министъра на външните работи.

В дневния ред е и точката за одобряване на проект на закон за изменение и допълнение на Закона за водите, внесен от заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите.

Министерският съвет ще вземе решение за приемане на проект за изменение и допълнение на Закона за електронното управление. Документът е внесен от министъра на електронното управление.

 Ще се направи допълнение на наредбата за опазване на околната среда в морските води, приета с ПМС № 273 от 2010 година. Вносител е заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *