ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Можем да си сътрудничим с Катар при производството на храни

пазари

Българската бизнес делегация в Катар проведе множество срещи с местни потенциални партньори, съобщиха от Българска търговско-промишлена палата. Пътуването бе организирано заедно с Асоциацията на българо-арабските икономически камари.

Посетена е компания, която се занимава с отглеждане на пресни плодове, зеленчуци и морска храна. В производството й се използват единствено естествени торове, произвеждани от дружеството.

Nasser Ahmed Al Khalaf, генерален директор на компанията Agrico, показа производствената база и сподели, че тя доставя ежедневно плодове, зеленчуци, гъби, яйца, скариди и други на над 1400 хранителни магазини, ресторанти, кафенета и хотели. Компанията има 70-годишен опит и използва иновативни методи за отглеждане на продукцията си.

Членовете на българската делегация, които работят в сектор хранително-вкусова промишленост обмениха ценна информация с домакините.

Българските бизнесмени посетиха и компанията за пластмасови опаковки и консумативи Bin Aman Plastic Industries, която има производствена база от 2016 година. Сред изделията, които тя предлага, са: торби, пликове, за храна, лед, покривки за маса, опаковки за химическо чистене, пликове за отпадъци, сигнални ленти, опаковъчно фолио, пластмасови консумативи за земеделието и други.

В рамките на посещението са били  проведени и множество двустранни срещи между фирми от секторите петролни и химически продукти, хранително-вкусова промишленост, недвижими имоти, ИКТ, строителство. 

Стокообменът между България и Катар е на символично ниво в момента, показват числата от икономическото министерство. В последните две пандемични години обаче се отчита осезаем растеж.

Вложенията у нас също са малко. От Катар проявяват интерес за инвестиции в България основно в сферата на недвижимото имущество, земеделието, инфраструктурата и туризма.

Катар е една от страните, от която се очаква да дойде природен газ, който да намали зависимостта на европейските страни от руското синьо горива. Икономиката й е задвижвана от третото най-голямо находище от петрол и природен газ в света. Но заедно с това има възможности и за обмен на различни други стоки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *