ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МС: АПИ едностранно е прекратила договори за ремонт на пътища

ремонт

Кабинетът установил, че на 25 юли Агенция "Пътна инфраструктура" едностранно е прекратила всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Причината, посочена от АПИ, е "пропуски в документацията за участие", предложена от самата АПИ. Обществените поръчки бяха обявени през април 2022 г. с цел да заместят съществуващите договори, по които са установени порочни строителни практики и които са предмет на проверка от компетентните органи.

С решенията си агенцията на практика поставя изпълнителната власт в невъзможност да възложи по прозрачен начин ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, включително през предстоящия зимен сезон.

Повече информация ще бъде предоставена на брифинг на брифинг днес. В него ще участват зам.-министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Днес започват и протестите на пътните строители заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство.

 

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Още от категорията..

  Последни новини

  PODCAST

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *