ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Мъск загуби 29 млрд. щ.д. след новината за покупката на Twitter

Илон Мъск

Американският предприемач и собственик на компанията Tesla Илон Мъск за един ден загуби 29 млрд. долара заради колапса на акциите на Tesla. Това съобщава Forbes.

В американското издание са изчислили, че след спада на цените на акциите на Tesla с 12%, богатството на Мъск е намаляло с 29 млрд. долара до 239.2 млрд. долара.

Инвесторите в Tesla не оцениха положително покупката от милиардера на Twitter. Те се опасяват, че Мъск може да продаде свои акции, за да се разплати за покупката на новия актив.

В публикацията се отбелязва още, че инвесторите не са уверени в ефективното управление на Мъск едновременно в няколко компании (Tesla, SpaceX и Twitter).

По-рано в сряда Reuters съобщи, че Мъск в случай на провал на сделката за покупката на Twitter по негова вина ще трябва да заплати 1 млрд. долара неустойки. Аналогичен размер на неустойката ще получи бизнесменът и в случай на развалянето на сделката от страна на Twitter.

Припомняме, че на 25 април Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара. Акциите на компанията след предложението на предприемача се повишиха с около 6 процента.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *