ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Над 100 фирми във форума „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“

студенти

Над 100 водещи компании ще представят възможности за кариерно развитие и професионално израстване по време на 13-то издание на форума „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ 2022 година. За поредна година събитието ще се проведе в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово, и виртуално на специализирана платформа. Форумът дава възможност на студенти и специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг индустрията, да се срещнат с водещите компании в секторите и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.

Очакванията на организаторите от компанията за комплексни HR услуги JobTiger е форумът да бъде посетен от близо 2500 студенти, млади и опитни специалисти. Министерството на труда и социалната политика е партньор на събитието. Заместник-министър Наталия Ефремова ще участва в откриващия кариерен форум в София на 11 октомври.

Търсещите кариерно развитие ще могат да се срещнат с представителите на най-динамично развиващите се браншове в България и по време на виртуалния ден на форума на 13 октомври, както и при провеждането му в Пловдив – 18 октомври, Варна – 20 октомври и Габрово – 25 октомври.

Регистрацията за участници е безплатна и лесна: https://careerdays.bg/bg/it-careerdays/students. За първи път тази година със ScanFactor: регистрацията за присъствени събития дава възможност директно за споделяне на CV с работодатели – максимално лесно и с още по-голям шанс за посетителите да се откроят.

Министър Лазаров : Министерството ще създаде дигитална платформа за обучение на възрастни

Министерството на труда и социалната политика заедно със социалните партньори ще създаде дигитална платформа за обучение на възрастни извън формалната образователна система. Придобитите нови знания, умения и компетенции ще ги направят по-конкурентоспособни на пазара на труда и ще улеснят прехода от едно работно място на друго. Това обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Изграждането на дигиталната платформа ще се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. По него се предвижда 500 000 регистрирани безработни и заети да повишат цифровите си умения. Проектът има за цел да разшири достъпа и възможностите за качествено обучение на възрастни и да повиши общите цифрови умения и компетенции на работната сила. Министър Лазаров посочи, че образованието трябва да произвежда кадри за бъдещето, а приоритет на социалното министерство е подготовката на качествени професионалисти съобразно изискванията на икономиката.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *