ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Най-голямата индийска IT компания със зелена карта у нас

Тата Кънсълтънси Сървисис

Най-голямата индийска IT компания "Тата Кънсълтънси Сървисис" получи "Зелена карта" от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Така тя ще бъде обслужена приоритетно по всякакви административни въпроси от "Инвест София". Причината – индийската компания откри в София център за споделени услуги с близо 200 работни места.

"Тата Кънсълтънси Сървисис" cъщecтвyвa oт нaд 50 гoдини. Tя имa нaд 528 000 cлyжитeли в 46 дъpжaви пo cвeтa. В София компанията планира да разкрие общо 300 работни места в сферата на информационните технологии в рамките на следващите 3 години.

„Хубаво е, че ще дадете възможност на 200 млади и можещи наши съграждани да прилагат своите знания и умения на световния пазар, а още по-хубаво е, че вашите благотворителни и образователни инициативи ще бъдат насочени към столичните училища“, обяви Георги Георгиев на официалната церемония по връчването на зелената карта.

На нея освен ръководителят на компанията за България и Източна Европа Прабал Датта участваха и посланикът на Индия в България Санджай Рана, както и Николай Стойнев – председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. На тържественото събитие присъстваше и главният изпълнителен директор на Агенцията – д-р Мария Христова и началникът на нейния отдел "Инвестиционен анализ" – Виктор Гусев.

Саптагири Чапалапали, изпълнителният директор на "Тата Кънсълтънси Сървисис" за Европа, отчете, че всички наети в софийския офис на фирмата са българи, като жените преобладават – те са 70 процента. Новонаетите ще работят в сферата на финансите и счетоводството, като ще извършват планиране и анализи.

"За нас, освен развитието на бизнеса ни е много важно да допринасяме за развитието на местните общности. Точно заради това планираме да създадем програма за подобряване на дигиталните умения на ученици в София", отбеляза Чапалапали.

"Тата Кънсълтънси Сървисис" е чacт oт мyлтинaциoнaлния ĸoнглoмepaт Таtа Grоuр, който е един от най-големите и най-старите в Индия. Компаниите в него извършват многобройни и разнообразни дейности, като производство на бързооборотни стоки, електроенергия и самолети. От няколко години Тата Group е собственик на "Ягуар" и "Ленд Роувър".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *